Brugen af emojis og andre symboler:

Brugen af emojis og andre symboler:

Det danske sprog bliver mere og mere forfladiget. Det gælder såvel mundtligt som skriftligt.

Det stigende forbrug af emojis og andre symboller irriterer mig virkelig. Jeg har set kommentarer til synspunkter/meninger, som udelukkende består af emojis og andre symboler.

Det værste af det hele er, at mange ikke forstår betydningen af de emojis, som de bruger. Det betyder selvfølgelig også, at budskabet med emojien kan blive misforstået af dem, som emojien er rettet mod.

Dette er nedenstående billede et udmærket eksempel på:

Kilde:

“Hvis du har anvendt denne emoji til at symbolisere gråd af større eller mindre grad, har du brugt den som stort set alle andre mennesker. Men denne emoji er ikke designet til at skulle bruges til at beskrive den tårevæddet slutning på Titanic.

Faktisk symboliserer denne emoji savlende dyb søvn. Og for nogen kan det selvfølgelig også være den helt rette emoji at sende af sted, efter Titanic er slut.”

Problemet bliver ikke mindre af, at mange af emojierne/symbolerne er forbundet med følelser.

Som særlig sensitiv går det mig virkelig på, når jeg modtager en kommentar til en af mine tekster, og kommentaren er efterfulgt af en emoji med et “misforstået” budskab.

Værre bliver det, hvis kommentaren bliver efterfulgt af flere emojis, som udsender “misforståede” budskaber, som tilmed kan være modsat rettede.

Jeg mener ganske enkelt, at emojierne er med til at skabe en større følelsesmæssig distance os mennesker imellem. Det betyder i praksis, at det enkelte menneske kommer til at føle sig mere alene og ensomt.

Af samme årsag forsøger jeg selv at bruge så få emojis/symboler som overhovedet muligt.

Hvis der er noget, der irriterer mig i relation til en skriftlig kommentar/mening på de sociale medier, så bruger jeg ikke en emoji for at udtrykke det.

Jeg prøver i stedet at forklare med ord, hvad der irriterer mig.

På den måde bliver der skabt rene linjer mellem mig og modtageren af kommentaren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *