Når sygdom bliver personlig:

Natten til tirsdag havde jeg en dejlig drøm.

I drømmen befandt jeg mig i køkkenet i mit eget hjem.

Jeg havde åbnet op for den køkkenlåge, som mit affaldsstativ er fastgjort til. Affaldsposen var næsten fyldt op, men øverst oppe lå der en hvid plastpose, der var foldet pænt sammen. Det var en af de indkøbsposer, som man kan købe i et supermarked til at transportere sine varer i.

På den øverste del af posen , som man umiddelbart kunne se, var posen forsynet med teksten: LIV. Det var skrevet med store postkasserøde blokbogstaver.

Posen virkede ikke, som den var blevet brugt. Jeg tog den derfor op og lagde den på mit spisebord.

Min første tanke var, at den kunne jeg sagtens finde anvendelse for.

Her sluttede drømmen så.

Analyse af drømmen:

Nu kan man jo fortolke en drøm på mange måder. Min umiddelbare tanke efter drømmen var imidlertid, at nu kunne jeg omsider få det liv som en HSP-person, som jeg rent ubevidst altid har efterstræbt. Fortiden kunne jeg så bare lade ligge ligesom med skraldet i drømmen, som var placeret under plastposen

Det skal forstås på den måde, at jeg ikke længere er afhængig af arbejdsmarkedet. Således fik jeg min efterløn i februar måned sidste år i 2021. Jeg ejer heller ikke en fast bolig, som kræver, at jeg har en fast løn. Min familie har jeg også fravalgt, fordi jeg skønner, at den er til skade for mit liv som en HSP-person.

Jeg er dog også opmærksom på, at ordet LIV var skrevet med røde bogstaver på plastposen i drømmen. Farven rød bliver jo også anvendt som en advarselsfarve i mange sammenhænge.

Det betyder, at det måske alligevel ikke bliver så let at realisere mig selv som en HSP-person i fremtiden, som jeg havde håbet på.

Jeg har da også fået konstaret en stigende blodmangel, som betyder, at jeg er meget træt lige for tiden. Det betyder, at sygdom er begyndt at at gøre sig gældende i mit liv.

Min læge mener, at det måske kan skyldes, at jeg har endetarmskræft og og derfor er jeg også blevet indkaldt akut til en kikkertundersøgelse den 31. marts 2022 på Aalborg Sygehus i morgen torsdag.

Det drejer sig om den kikkertundersøgelse, som bliver kaldt for en koloskopi. Her bliver en tynd bøjelig kikkert ført ind i min endetarm og videre gennem hele tyktarmen.

Koloskopi (juni 2017):

Video: Koloskopi (december 2021):

Heldigvis skal vi ikke længere tilbage end til januat 2020, hvor jeg fik foretaget den sidste kikkertundersøgelse. Her blev der kun fjernet godartede polypper.

Jeg håber derfor, at blodmanglen kan afhælpes med vitaminer, så sygdom ikke skal være min følgesvend resten af mit liv.

Resultatet af undersøgelsen:

Heldigvis viste undersøgelsen ingen tegn på uregelmæssigheder hverken i min endetarm eller tyktarm.

Det betyder, at jeg vil blive indkaldt til en tilsvarende undersøgelse om 3 år. Det er normal praksis for en borger i min aldersgruppe her i Aalborg Kommune.

Det betyder imidlertid også, at der ikke er blevet fundet en forklaring på min blodmangel.

Derfor skal jeg også igennem en ny kikkertundersøgelse, en såkaldt gastroskopi den 20.

april 2022.

Gastroskopi (oktober 2017):

Video: Gastoskopi (september 2019):

Her vil en tynd bøjelig kikkert blive ført ind i min mund, ned i mit spiserør til mavesækken og tolvfingertamen.

Nu væbner jeg mig med tålmodighed og håber på, at der ikke viser sig nogle tegn på kræftdannelse ved denne undersøgelse.

Den sidste undersøgelse:

Så kom jeg endelig igennem den sidste undersøgelse. Til min store lettelse var der ingen tegn på kræft i hverken mit spiserør, mavesækken eller tolvfingertarmen.

I løbet af udredningsforløbet er der gået tusindevis af tanker igennem mit hoved. Jeg har simpelthen været så bange for, at kræften ville medvirke til at forkorte mit liv og/eller gøre det mere besværligt.

Nu kan jeg endelig finde lidt ro inde i mig selv.

Det ændrer dog ikke op på den kendsgerning, at årsagen til min blodmangel ikke er blevet fundet.

Jeg er på eget initiativ begyndt at tage vitaminer, som skulle kunne modvirke blodmanglen. Det drejer sig om B12 vitaminer og jernvitaminer i ren form.

Samtidig har jeg aftalt med min læge, at jeg kan få taget mit blodtryk hver tredie måned for at få klarlagt om min blodprocent begynder at stige.

Nu ser jeg frem til sommeren og de lyse tider.

Den endelige afklaring:

I løbet af juni måned fik jeg taget en række blodprøver. De viste, at min blodmangel er blevet afhjulpet, og min blodprocent nu er blevet stabiliseret.

Jeg må derfor konkludere, at B12 vitaminerne og jernvitaminerne har gjort en forskel,. Derfor vil jeg også blive ved med at indtage dem.

Jeg kan også mærke, at mine fysiske kræfter er begyndt at vende tilbage.

Af samme årsag er jeg begyndt at anvende mit elektriske løbebånd igen her i begyndelsen af juli måned.

Som før vil jeg forsøge at anvende løbebåndet om formiddagen på alle hverdagene, men altså ikke i weekenden.

Som pensionist tror jeg, at det er vigtigt, at du holder dig i gang på alle hverdagene, og holder fri i weekenderne og i helligdagene, Så bliver det lige som den gang, at du havde et fast arbejde og kunne glæde dig til weekenderne.

Bogen giver udtryk for nogle af de følelser og tanker, som det ellers kan være svært at få afløb for, når du er sammen med andre.

Efterløn:

Humor hjælper dig igennem livet.

Livet kan anskues fra mange forskellige synsvinkler.

Sandheden forløser på længere sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *