Tomatsæsonens afslutning:

En dekorativ have med masser af planter og buske kan være et regium for mange HSP-personer:

Tomatsæsonens afslutning:

tomatplanter

(Billedet kan ikke aktivers)

Som det fremgår af ovenstående billede fra den 07/09 2017, er tomatsæsonen ved at være slut i Danmark. Her tænker jeg selvfølgelig på de tomatplanter, som befinder sig udendørs.

Det er første gang, at jeg forsøger at dyrke tomater, men det har ikke gjort glæden mindre. Man finder jo hurtigt ud af, at planterne kræver daglig omsorg, vand, næring, varme og lys. Det samme gør sig gældende  for os mennesker for, at vi kan folde os ud og blomstre med hver vores særpræg.

Jeg har 4 tomatplanter, hvor der er anvendt 2 arter. De 2 af tomatplanterne giver først frugt på et senere tidspunkt end de andre.

Og hvorfor fortæller jeg så det? Jo, forklaringen er meget enkel.

Den ene af de to tomatplanter, som giver frugt sent, har stået i skyggen af en de planter, som giver frugt tidligt.

Dette har betydet, at denne plante ikke har kunnet udfolde sig på samme måde som dens artsfælle, som der ikke er blevet skygget for.

Præcis på samme måde forholder det sig med os mennesker.

Vi mennesker kræver plads for, at vi kan udfolde os, nogle mere end andre, og her tænker jeg selvfølgelig bl.a. på os særligt sensitive.

Jeg glæder mig allerede til at få nye planter til at udfolde sig optimalt til næste år.

Den omstændighed, at vi HSP-personer ikke altid har de mest optimale muligheder for at udfolde os, betyder ikke, at vi ikke kan gøre en forskel på andre måder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *