Hvordan overlever man julen, 1. afsnit?

For mig personligt er julen den sværeste højtid at komme igennem.

Julen er forbundet med forventninger om samvær, fællesskab og hygge med familien. Det er forventninger, som jeg som HSP-person på ingen måde selv kan leve op til.

I Danmark indfinder julen sig som bekendt i den mørke vintertid, hvor der kun er få solskinsdage. Det gør det ikke lettere for mig, fordi jeg døjer med vinterdepressioner.

I praksis betyder det, at min vinterdepression bliver forstærket, når vi nærmer os juletiden. Ganske enkelt fordi medierne ubønhørligt minder mig om de forventninger til julen, som jeg ikke kan leve op til.

Medierne forsøger simpelthen at gøre julen til et magisk glansbillede, som ingen kan leve op til.

Hvordan løser jeg så denne problematik?

Det manglende sollys kompenserer jeg for ved at anvende en lampe, som udsender energilys. Denne lampe anvender jeg i 30 min. om formiddagen.

Samtidig hører jeg meditationsmusik på You Tube på mit fjernsyn. Denne musik er forbundet med smukke og beroligende billeder fra naturen.

Jeg dyrker også motion om morgenen. Det sker ved hjælp af et elektrisk løbebånd, som er forsynet med 12 forskellige intervaltræningsprogrammer.

Her i vinterperioden anvender jeg et program, som betyder, at jeg løber 3 kilometer i løbet af 40 minutter. For at nå dette mål hører jeg You Tube musik på min stationære computer. Det er musik med kunstnere, som er i harmoni med min sindstilstand den pågældende dag.

Motionen hjælper mig med at få styr på mine tanker.

Gå videre til det næste afsnit:

Den overfladiske jul:

Humor hjælper dig igennem livet.

Livet kan anskues fra mange forskellige synsvinkler.

Sandheden forløser på længere sigt.

One Reply to “Hvordan overlever man julen, 1. afsnit?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *